banner for http://www.eurobilltracker.com

tiistaina, tammikuuta 24, 2006

Videotykkiä metsästämässä

Päivällä selailin Hifi-lehtiä ja nettiä etsiäkseni sopivaa videotykkiä ja kangasta, mutta täytyy myöntää, että on ne aika hinnoissaan. Se että menisin kauppaan ja ostaisin halvimman mahdollisen tykin, ei oikein sovi tapoihini. Ei siksi, että pitäisi prameilla kalliilla laitteilla, vaan siksi, että se halvin ei yleensä ole kovin hääppönen ominaisuuksiltaan ja sitten alkaisi kuitenkin harmittamaan vähänajan päästä, kun siinäkin piti säästää, vaikka koko satsaus olisi kuitenkin kohdintunut minuun itseeni. Joku viisashan sanoi, että silloin ei mene rahat hukkaan, kun satsaa itseensä. ... ehkä niin.


Se kangas on sitten ihan oma lukunsa. Ostaakko kiinteä kangas, vai katosta alas rullautuva. Jos rullautuva, niin käsin vedettävä, vai sähköllä laskeutuva. Jotenkin tuo perinteinen 28" 4:3 TV vaan näyttää niin pieneltä ja hassulta tuolla.

Toisaalta sellainen kiinteä "taulu" kangas ei oikein sovi tuohon, kun tuolla takana on ikkuna ja se pitäisi sitten aina välillä saada pois siitä, joten rullakangas on varmaankin oikea vaihtoehto. Ellei sitten nikkaroi niin, että taulun uläpäässä oleva kiinnitys on kääntyvä ja taulun voi kääntää ylös kattoa vasten ja kiinnittää jollain linkulla sen yläasentoon. Linkun pettämisen näkee sitten siitä, että päässäni on tennispallon kokoinen kuhmu ja paita veritahroissa. Huoneen leveys on kuitenkin 4 metriä ja pituuttakin on 5 metriä, joten ajattelin, että kuvalla voisi olla leveyttä tarvittaessa vaikkapa jotain 2.5metriä, niin katseluetäisyyden suhde olisi siihen aika paikallaan. Sen kokoinen kuva vaan vaati jo tykiltä jonkinverran valovoimaa, joten tarkkaan pitää tätä asiaa vielä harkita, ennenkuin menen ostamaan, että on sitten oikeanlaiset ostokset.

Joululahjaksi ostin itelle jo tuon äänentoistopuolen, joka on osoittautunut ihan hyväksi kokonaisuudeksi, kun olen muutamia elokuvia tuossa katsellut. Viritinvahvistin on Sony ja ämyrit on Audio Pro Basiq sarjaa. Ihan sellaista perus mallia siis, mutta minulle tässävaiheessa ihan riittävät. Tuon Sonyn hassuista liitännöistä jo kirjoittelinkin kommenttina jokinaika sitten mediaopettajan päiväkirjoja blogissa ja se arikkeli löytyy täältä.

Jouni